E-mail
Pedigree

Introductie
Stamboom Jessica Colson
Stamboom De Becker Tess
Menten Gary Fathers Tree
Stamboom Gary Menten
Pedigree of the family Menten - Mommaerts
Stamboom van Moens Mika
Mommaerts Abigail
Mommaerts - Brown
Lodewijk Miommaerts stamboom
Stamboom Menten Mommaerts
Stamboom Mommaerts Jacqueline
Stamboom Patrick Mommaerts
Stamboom Nijs Tim
Stamboom Quentin Mommaerts
Stamboom Ludwig Van Beethoven
Van Beethoven Ludwig
Mommaerts
Mommaerts Antonius
Mommaerts Cornelius
Mommaerts Jan Frans
Mommaerts Joannes Franciscus 1794
Mommaerts Joannes 1875
Mommaerts Josephus
Mommaerts - Brown
Mommaerts Lodewijk
Mommaerts Raymond
Worldwide
Africa
America
Wisconsin
Mommaerts - Brown
Wisconsin maps
Asia
Australia
Europa
Belgium
Everberg - map
Everberg Kerk Podium
Vrebos lozendaalstraat 8
Bierbeek- gebouwen
Abeloos Clara
Abeloos Cornelius
Abeloos Joanna
Baeb Maria Rosalia
Cludts Antonia
The family De Becker
Dekelver Maria Catharina
de Mérode Amaury
De Wit Alphonsus
De Wit Franciscus
De Wit - Belis
De Wit Maria
Geleyns Anna
Haik Sofia
Noppen - Van Hove
Reul Denise
Vander Sande Barbara
Verrijdt - Demuylder
Baeb Maria Rosalia
Brown Mary Louis
Brown - Meetz
Mommaerts Elisabeth 1936
Mommaerts Liz No know dates
Mommaerts Liz 1950
Mommaerts Liz 1960
Mommaerts Liz 1970-1980
Mommaerts Liz 2000
Mommaerts Patrick Henry
The family Mommaerts Baeb
The family Mommaerts - Mergaerts
Mommaerts Guy
Arosa Line
Mommaerts Paul
Own productions
WOII 1994
Bastogne War Museum
Vrebos lozendaalstraat 8
Verklaring naam Mommaerts
Veltem-Beisem Bovenberg
Middelnederlandsch Woordenboek
Veltem-Beisem Kroonstraat
Red Star Line
Red Star Line Vertrek Antwerpen
Red Star Line Vloot
Red Star Line Video
Remembrance

Watertoren Vrebos
Alphabetische volgorde
bibliotheek
Red Star Line Vloot
Red Star Line Vertrek Antwerpen
http://www.redstarline.be/nl
http://www.redstarline.be/fr
http://www.redstarline.be/en
Red Star Line Video

Homepage

Back

Forward

E-mail

Pedigree

Red Star Line

Lodewijk Mommaerts

Europe Belgium 3200 Aarschot Albrecht Rodenbachstraat 7

Tel. : +32 (0)16 56 90 11 - Mobile : +32 (0)487 759 000

E-mail : lode@mommaerts.eu

  

Fleet

Departures Antwerp

The Red Star Line was an ocean passenger line founded in 1871 as a joint venture between the International Navigation Company of Philadelphia, which also ran the American Line, and the Société Anonyme de Navigation Belgo-Américaine of Antwerp, Belgium. The company's main ports of call were Antwerp in Belgium, Liverpool and Southampton in the United Kingdom and New York City and Philadelphia[citation needed] in the United States. The company operated until 1935 when, due to the economic depression they ceased trading and its assets were eventually sold to the Holland-America Line.

Owners


The company was founded by Clement Griscom, who led it from its founding until the International Mercantile Marine Co. took it over in 1902. Red Star Line survived IMM's financial crisis in 1915. In the 1930s Red Star Line was part of Arnold Bernstein Line.


Heritage


In the city of Antwerp, the former warehouses of the Red Star Line were recently landmarked and reopened as a museum on September 28, 2013 by the City of Antwerp. The main focus of the museum are the travel stories that could be retrieved through relatives of Red Star Line passengers. In the exhibition the visitor follows the land movers' tracks from the travel agency in Warschau until their arrival in New York. The works of art of the Red Star Line emigrants made by the Antwerp artist Eugeen Van Mieghem
(1875-1930) will be exhibited there, next to Red Star Line memorabilia of the collection of Robert Vervoort.

NE

FR

EN

DE

Go to the museum in Anwerp :

Video

De Red Star Line of Société Anonyme de Navigation Belge-Américaine (SANBA) was een Belgische rederij die een geregelde dienst onderhield tussen Antwerpen en New York en soms tussen Antwerpen en Philadelphia.


De maatschappij behoorde tot de International Navigation Company (later International Mercantile Marine Company), werd gesticht in 1872 en in 1873 voer het eerste schip de oceaan over. In 1935 ging de maatschappij failliet ten gevolge van de beurscrash van 1929.


Op 28 september 2013 opent het Red Star Line Museum in de historische paviljoenen die sinds 2001 als monument erkend zijn. Voor vier miljoen Europeanen startte hier de overtocht naar het ‘land van belofte’, de Verenigde Staten en Canada. Het museum concentreert zich op de verhalen van vroegere passagiers van de Red Star Line. Die verslagen worden aangevuld door getuigenissen van moderne migranten om zo een beeld te schetsen van migratie door de tijd heen.


De Vrienden van de Red Star Line, vzw opgericht in 2005 door Marnixring Antwerpen Hanze met als eerste objectief de verwerving de zeer uitgebreide collectie aan prentkaarten, plannen, foto's en ephemeria die Robert Vervoort werd samengesteld. Na verwerving werd deze collectie in lange bruikleen aan het Red Star Linemuseum toevertrouwd en maakt een belangrijk deel uit van de museumcollectie.


Rederij


De Red Star Line heette officieel Societe Anonyme de Navigation Belge-Americaine of kortweg SANBA. De Amerikaanse oprichters Jules Bernard von der Becke en William Edward Marsily hadden handelsbanden in Antwerpen. In 1872 startten ze er een bedrijf om olie van de Verenigde Staten naar Europa te transporteren en op de terugweg passagiers mee te voeren. De Amerikaanse overheid verbood het olievervoer op passagiersschepen, waardoor de Red Star Line zich ging concentreren op personentransport. SANBA vestigde zich op de Rijnkaai, dicht bij het Rijnstation. Hier verzamelden de passagiers zich om aan boord te gaan van één van de drieëntwintig schepen. Reizigers van de derde klasse moesten eerst hun bagage laten desinfecteren en naar de dokter voor een controle. Die controle gebeurde in het begin in openlucht; pas na vele klachten bouwde de Red Star Line een extra gebouw. In 1913 bevond de rederij zich op haar hoogtepunt: dat jaar vervoerde zij 70.075 reizigers in de derde klasse alleen. In totaal reisden er zo’n twee miljoen landverhuizers met de Red Star Line naar Amerika tussen 1873 en 1934. Ongeveer een kwart van dat aantal was Joods.

Red Star Line-museum


Gebouwen


Het Red Star Line Museum is gevestigd in de oude gebouwen van de Red Star Line die in 2001 door de Vlaamse Overheid werden erkend als monument. Vier jaar later koopt de stad Antwerpen de loodsen om er een Red Star Line Memoriaal in te richten. Uiteindelijk heeft de restauratie als doel om er een museum van te maken. Het Amerikaanse architectenbureau Beyer, Blinder Belle Architects & Planners LLP, dat eveneens het ontwerp maakte voor het museum op Ellis Island, tekende een plan uit om de gebouwen in hun eer te herstellen. Zij baseerden zich daarvoor op de staat van de loodsen in 1921. Als belangrijk nieuw element voegden zij een toren toe in de vorm van een scheepsschoorsteen. Die vormt een verband met het water en biedt uitzicht over Antwerpen en de haven.


Tentoonstelling


Het Red Star Line Museum is opgebouwd uit verhalen van mensen die met de rederij naar Amerika zijn gereisd. Centraal staan zes getuigen, onder wie Albert Einstein en Irving Berlin. De hoofdtentoonstelling voert de bezoeker langs de verscheidene reisetappes vanaf het reisbureau in Warschau tot het nieuwe leven in de Verenigde Staten. Het doel is om een indruk te geven van de zware tocht die een Europese landverhuizer moest afleggen om een betere toekomst tegemoet te kunnen gaan. Het laatste deel van de tentoonstelling verbindt het verleden met het heden om aan te tonen dat migratie een universeel en tijdloos gegeven is.


Om een beter beeld te geven bij alle verhalen die het Red Star Line Museum heeft verzameld, bevat de collectie verschillende persoonlijke stukken zoals foto’s en documenten, maar ook objecten van de families. Die spullen hebben afstammelingen van de passagiers aan het museum geschonken.


Verschillende instellingen en andere musea hebben werken uitgeleend. Zo gaf het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten De landverhuizers van Eugène Laermans. De familie van Irving Berlin gaf het Red Star Line Museum een transponeerpiano in lange bruikleen. De componist was als vijfjarige jongen een migrant op de Rijnland, een van de Red Star Lineschepen.


De belangrijkste schenker aan het museum is de vzw De Vrienden van de Red Star Line. Deze vereniging verwierf de collectie van Robert Vervoort. Deze oud-havenarbeider verzamelde na zijn pensioen meer dan vijfduizend voorwerpen van Red Star Line, waaronder de oprichtingsakte van de SANBA.