L

Mommaerts

Danyel Dirk

Begin

Terug

Vooruit

Uitloggen

Inhoud

Menu

Humo

Daniel Van Grunderbeek heet voortaan Danyel Dirk.


Zijn stem blijft dezelfde, zijn leeftijd ook (19) en hij woont nog in Leefdaal,maar het doel van zijn pseudoniem staat in verband met de muziek. Van Grunderbeek is nu eenmaal te moeilijk voor het publiek "Dirk" moet beter klinken, vindt ie.


Danyel is een beetje verlegen, onwennig, in deze nieuwe wereld die een muzikale is. Eigenlijk studeert hij architektuur.


" Ik moest eigenlijk in de les zijn ", zegt hij, met een blik op zijn horloge" maar zoveel belang had die ook weer niet."


Muziek houdt hem wel wat méér bezig. De ontkieming van Danyel Dirk is in stilte gebeurd. Thuis waagde hij het nauwelijks zijn mond open te doen voor een fors lied.

Het Nationaal Zangfestival '67 was voor hem een echte vuurdoop. Danyel: Het was ook de eerste keer dat ik op de  planken durfde te klimmen. Thuis had ik er niks van verteld, maar natuurlijk kwam iedereen het gauw te weten en toen was het hommeles ". Dat NZF '67 was zijn eerste ernstige poging om in de muziek te gaan.


Klaarkijkende Danyel ging toen naar een basis zoeken, ging praten met vakmensen en kwam in kontakt met Jan Theys. Nu volgt hij de Jans show-school.


Jan zit in een hoëkje van de kamer en wordt meteen rood van opwinding als hij hoort praten over zijn show-school (graag Engelse uitspraak alsjeblieft).


" De bedoeling is ", zegt hij," dat ik aspirant-artiesten een beetje wegwijs maak in de muziekwereld. Natuurlijk moeten ze talent hebben anders begin ik er niet aan.


Maar voor dat er is wil ik ze rijp maken om volledig professioneel verder te kunnen. Ik heb nu al Danyel onder mijn vleugels en Rudy Anthony, Roberto, Josette en Jan Sando. "

Wat Danyel Dirk betreft, die heeft sinds kort zijn eerste plaat.


Titels: "Ik, stop, hou, stop, van, stop, jou, stop" en" Olé El Torero" (zou dat niet el torero kunnen zijn ).


Ergens doet hij wel aan Will Tura denken." Tja ", zegt Danyel," je weet hoe dat gaat, als je jong bent heb je een idool en je imiteert hem. Maar als je zelf gaat zingen word je kritischer, je wil een eigen stijl aankweken.


Ik vind Will Tura geweldig goed hoor, maar ik denk niet dat iemand een tweede Will zou willen. Ik zoek nu maar, ik zoek een eigen stijl, Joost weet wat voor één, maar ik hoop dat ik 'm vind. "


Werk is er voorlopig genoeg. Begin november begint Danyel als solozanger met het orkest Jean Mechels mee te reizen, een unieke gelegenheid om zijn plaat wat promotie te bezorgen.


In "Binnen en Buiten" van 29 okt, kon hij dat ook al.


Het is nog jong gewas, maar er zit wel muziek in.